"Nigerians they are satanic"

Igår hade vi Eric och hans dotter här på besök. Vi bjöd på kålpudding med brunsås och potatis och de gillade det väldigt mycket (sa dom i alla fall).
 

Bild 1. Eric och hans dotter på besök.
 
 
Bild 2. Bjudna på middag hos Principle Lucy. Från v. Nick, Teresa, Ricky, Lucy och massor av mat!
 
Idag har vi varit hos en lärare som vi har intervjuat i vår studie. Många vi träffar vill så gärna bjuda hem oss och även visa upp oss för deras grannar. Det känns som att det är lite status att känna en Mazungu här. Vi blev bjudna på pasta, potatis, köttgryta och chapati, mat i massor! Hon är väldigt kristen så vi bad en 2 minuter lång matbön innan vi fick äta. Samtalen kretsar ofta kring vad vi odlar i Sverige. Allt som ofta blir vårt svar: "we import" eftersom vi egentligen inte är så insatta i ämnet. När vi satt och pratade så var tvn på och hon tittar på programmet och skakar på huvudet. "that´s nigerians and they are satanic people". Vi blir häpna och frågar vad hon menar. "they have witchcraft, do you know witchcraft, do you have it in sweden?". Det framkom även att hon tyckte att folk från Tanzania var Satanic people. Vi visste inte riktigt vad vi skulle säga, om vi skulle skratta eller gråta, så vi lät det vara.
 
Imorgon drar vi iväg till kusten, närmare bestämt Mombasa! Eric har en vän som jobbar på ett resort i Mombasa. Hans fru driver ett lite mindre hotell vid sidan av som vi kommer att bo på (i alla fall den första natten). Vi kommer att ta en matatu till Nairobi 06.30 imorgon bitti för att sedan byta till en buss som ska ta oss till Mombasa.
 
När vi var i Thika idag så gick vi in i en butik som sålde jättefina souvenirer. Vi börjar förhandla pris och Sebastian bestämmer sig för några saker som han vill köpa. En del av intäkterna från hans butiken skänker han till nåt som skulle rädda barn eller nåt. Det är väldigt lätt att prata med folk här i Kenya och föreståndaren för den här butiken var inget undantag. Vi berättade att vi skulle till Mombasa imorg.... "ÅH! då ska jag ringa min kusin, han jobbar där med att guida turister. Han kan hjälpa er och han gör det gratis!" Och vipps så stod Sebastian med en telefon i handen och pratade med guiden. Han ville visa oss runt i staden, köra oss till de bästa restaurangerna och han kunde även vara vår chaufför till Malindi. Efter samtalet fick vi goda råd från föreståndaren hur vi skulle undvika de kriminella i Mombasa. Han berättar också att hans butik tidigare låg i Mombasa men att han var tvungen att flytta på grund av att Al shabab skrämt iväg turisterna i staden så de inte vågar gå in i butiker.

Kommentarer :

#1: Lotta i Skälstorp

Hej Sebastian o Co!
Visst är studier bra, eller...ni verkar ta tillvara tiden mer än väl... jag, malin och Nellie mumsade i oss lammbog, sås och potatis ikväll...inte heller dumt. Och jag har sett mina big 5, hönsen, fåren, hunden, katten och en mus i fällan...skillnad eller hur. Det ska bli kul att höra dig berätta om allt, tiden går fort, snart sitter vi och äter julmat igen. Sköt om dig och hälsa din reskompis. Kram faster Lotta

Svar: Hej Lotta! det låter inte helt fel det heller! Haha du är la rolig du. Det känns konstigt att det snart är jul måste jag säga. När man ser folk lägga ut bilder på snö så tänker man "undra vart han/hon är någonstans. Kanske på semester" Men sen kommer man på att det är vinter hemma. Vi ses till Jul! kram
Viktoria Lindholm och Sebastian Sjögander

skriven

Kommentera inlägget här :