Transkribera

Har nu ÄNTLIGEN trankriberat alla våra intervjuer (10 st). Det känns som man inte gör nåt vettigt alls, bara skriver ner diskussionen ord för ord. Men nu kan vi börja skriva på riktigt vilket vi längtat efter. Det brukar bli en hel del pauser i skrivandet här. Blir lätt så när solen skiner för fullt ute :)
 

 
Vad som har hänt i veckan:
  • Viktoria blev rånad på 2000 shillings när vi va inne i Thika.
  • Vi har bakat bullar (Viktoria har). (Se bild 1)
  • Vi har haft besök av några förskollärare som vi tidigare varit hos på deras förskola.
  • Lagat köttbullar och brunsås till Esther och hennes son Andy. Lagom till vi hade börjat laga maten så gick givetvis strömmen och då åker som vanligt pannlamporna fram. (se bild 2) Det blev till att laga maten på en gasolplatta. MEN, lagon till Esther och Andy kom, så kom strömmen tillbaka :D OCH när de kom och såg köttbullarna så frågar Esther om vi har Lingonsylt. "nej tyvärr". "Ska jag hämta?" ""HAR DU LINGONSYLT?!?!?!" "JA! min vännina har precis varit i Sverige och hon tog med sig en burk till mig". Vi blev som barn på julafton :)  (Se bild 3)
  • Trädgårdsanställda har varit här och gjort iordning vår trädgård på ett orginellt och för oss annorlunda oss. Tänk er en kille som har ett verktyg, en machete. Med den gör han allt han behöver. "Klipper" gräset  och häcken eller Kapar bananträd. Macheten var förövrigt verktyget som 4 bönder använde sig utav när de skulle hugga ner deras sjukt stora träd här på collageområdet. de klättrade upp i trädet och satte sig på grenarna och började hugga. Grenarna föll ner med en smäll, ibland på ladugårdstaket ibland vid sidan av. Sammanfattningsvis så kan man säga att det såg livsfarligt ut! 
 
 
Bild 1: Viktoria väntar otåligt på att bullarna ska bli klara!
 
Bild 2: Köttbullsstekning i mörkret. Rock ´n roll!
 
Bild 3: Observera lingonsyltsburken, godis!!!
 
Bild 4: " kom igen då, skit i kameran hit med kardan istället."
 
 
Bild 5: Viktorias mormor har virkat gossedjur som Viktoria gav bort till två barn som kommer och hälsar på hemma hos oss emellanåt.
 
 
Bild 6: Äter sugarcane (sockerrör) som växer i vår trädgård. För er som inte testat det så kan ni göra det hemma. Det är bara å ta en näve med tandpetare och doppa i socker. Sen är det bara å tugga järnet!
 
 
 Viktoria fick följe hem från sin promenad idag. Alla blev glada utom en, han blev chockad.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Marianne

Viktoria, du ser ut som farfar när du sitter o vaktar bakningen.

Svar: Precis vad jag sa själv också :) Sen blev dom perfekta också!
Viktoria Lindholm och Sebastian Sjögander

skriven

Kommentera inlägget här :