Framme

Äntligen framme i Kenya och nu har vi fått låna uppkoppling via skolans internet. De första dagarna har varit välidigt bra men vi är helt slut efter alla intryck. Här kommer en snabb beskrivning om hur de första dagarna har varit.
 
Vi landade lördag kväll klockan 20.00 och när vi hämtat ut våra väskor så stod Esther (internationell cordinator på Muranga teachers collage) och Peter (skolans Chaufför) och väntade på oss. Esther är vår kontakt i Kenya och hon hjälper oss med ALLT! Snällare och trevligare människa har vi aldrig träffat! De klär sig med jackor och byxor på kvällarna medan vi svettas i tshirt.. De körde oss till Murangas teachers collage där vi bor i deras guest house tillsammans med en annan student från Borås högskola. Alla lärare och elever bor på skolans område, lärarna har egna hus medan eleverna bor i sovsalar. Om man jämför vårt guest house med deras boende så bor vi väldigt bra!
 
De senaste dagarna har vi besökt närmsta stad som ligger ca 20 min från skolan med bil. Staden heter Thika och har ca 1 milj invånare. Vi har försökt få tag i mobilt bredband där men allt är slutsålt... Därav använder vi skolan internet. I Thika åt vi också på en restaurang som hette Bulls Grill, givetvis åt man maten med händerna. Men maten var väldigt god och smakrik. 
 
Igår presenterade Esther oss för de skolorna som vi senare ska besöka och använda oss av i vår studie. Skillnaden mot svenska skolor är givetvis stor, mer om det får vi ta i ett annat inlägg. Vii blir väl mottagna och alla är väldigt vänliga mot oss. Skolorna ligger runt Murangas teachers collage, en del av dem behöver vi åka Matatu till (galen typ av taxi) men några av dem kan vi gå till. Vi kommer att göra ett inlägg bara om Matatu senare för det är en upplevelse vi aldrig kommer glömma...
 
För övrigt så är vädret bra, ca.25-28 grader. Torrperioden har precis avslutas här i Kenya så det kommer regnskurar ibland men hittills har de bara kommit på nätterna vilket är bra. Regnet har gjort att alla växter har exploderat och allt har blivit grönt. För 1-2 veckor sedan var allt gult och torrt.
 
Senare idag ska jag och Viktoria spela fotboll med skolans egna fotbollslag. Lärarna kallar mig för Rooney och tror att jag kommer göra underverk på fotbollsplanen (som förövrigt ser ut som en gräsåker).
 
 
Bild: Viktoria, Peter (chauffören) och Nick (som vi delar guest houset med).

Kommentarer :

#1: Sofie L

Vad kul att ni bloggar! Skall bli spännande att följa:)

skriven
#2: Frida

Åh ni verkar ju ha det super, vilket äventyr :) Hoppas ni uppdaterar snart igen, så kul att läsa! Kram på er

skriven
#3: Carina Gerhardsson

Kul att det blev av med din Kenya resa. Det blir garanterat en upplevelse som du kommer att minnas. Förhoppningsvis med samma glädje som jag gör.
Ser fram emot att följa er på bloggen. Ha det riktigt kul och va noga med handhygienen ;)
Kramisar Carina

skriven
#4: Mamma Sjögander

Vad kul att höra ifrån er. Härligt att ni blivit väl mottagna. Varmt och skönt verkar ni ha med. Längtar redan till nästa blogginlägg. Kram

skriven
#5: Inger S

Det ska bli spännande att ta del av era afrikanska förskoleerfarenheter! Vilken spännande resa.

skriven

Kommentera inlägget här :