Dags att åka hem

Då var det dags att bege sig hem till Sverige igen. Vi har blandade känslor, vi vill givetvis vara kvär här men samtidigt saknar vi Sverige och personer runt omkring oss en del nu så det ska bli skönt att komma hem faktiskt. Men en sak är säker och det är att vi kommer att sakna Kenya och människorna som vi har träffat här nere!
 
Sedan vi kom tillnbaka till colleget har vi mest väntat ut tiden känns det som. skrivit en del, solat en del (en hel del faktiskt) och set någon film. Men nu är det som sagt dags att komma hem till Sverige igen. Och det betyder kyla :S Vi har heller inte riktigt fått några julkänslor här nere, vilket inte är så konstigt kanske. Så julen kommer vara rätt lätt att märka när vi kommer hem kan jag tänka.
 
Vi har hört att det är snöoväder med mycket snö och blåst hemma så vi hoppas verkligen att vi kommer att kunna landa på landvetter! Vi vill inte bli sittandes i Paris i onödan...
 
Kan bli ett inlägg till när vi kommer hem med lite bilder från vår tid här nere. Ses snart alla goda och glada människor :D Ciao!

Tillbaka på Colleget

Efter att vi i sort sett varit på resande fot sedan igår morse så kom vi tillbaka till vårt Guest house på Murangas teachers college. Senast vi skrev något här på bloggen så tog vi det lugnt i Malindi och det gjorde vi i ytterligare några dagar. Dock så tog vi en avstickare till Watamu Beach som ligger 2 mil från Malindi. Lite skillnad i hur stranden såg ut där men i stort sett lik, Italienare överallt!! Malindi kallas för Kenyas Milano här nere. 
 
Vi kan ju säga att hotellet, Kalili Baharin, som vi bodde på var riktigt fint och vi är väldigt nöjda med att vi bodde där. När vi pratade med folk i Malindi som frågade vart vi bodde någonstans så svarade de flesta "ohh so you live on Kilili Baharini, that is a veery god place". Vi unnade oss att äta på hotellets fina restaurang 3 ggr. Varje gång var det 5 rätters som serverades. Man kunde tacka nej till någon av rätterna om man ville, men det ville vi allt som oftast inte :D
 
Näst sista dagen i Malindi så följde vi med ett gäng fiskare ut för att feska lite fesk. Malindi är känt som ett av världens bästa fiskevatten och det märktes på priserna som de stora företagen tog och på antalet fiskebåtar osm var ute. Vi hittade dock ett par privata fiskare som kunde ta oss med ut för en billigare peng, lite mindre båt men det förstärkte bara känslan. Vi fick upp två fiskar och det är vi väldigt glada för, en Sailfish och en Kingfish. Viktorias Kingfish fick vi ta med oss till hotellet men Sailfishen ville de ha för sig själva. Vi bad kocken på hotellet tillaga Kingfishen och de dukade upp åt oss på stranden och bjöd på vin. Anledningen till att de va så generösa var att de hade glömt att göra frukost till oss tidigt på morgonen. Vi fiskade på tom mage så när när vi kom tillbaka till hotellet vid 14 tiden så ville de gottgöra sig. Det fanns gott om fisk över så på kvällen fick resten av gästerna på hotellet ett smakprov på Viktorias fångst.
 
 
 
Viktoria med en Kingfish.
 
 
Sebastian med en Sailfish, jädrar vilken kamp!
 
 
 
 
Här avnjuter vi fesken som Viktoria fångat. Riktigt gött!
 

 
På söndagen drog vi sedan tillbaka till Bamburi beach och Breezes hotell för en sista natt. Vi drog direkt ner till stranden och bokade snorkling och sedan solade vi resten av soltimmarna. Så igår så ringde klockan 05.15 och vi drog iväg med Guider och andra turister som ville snorkla. Stället vi skulle snorkla på heter Wasini Island och är känt för för sin fina nationalpark för snorkling och dykning. Wasini Island ligger strax norr om Tanzania som vi också kunde se på vår båt tur ut till nationalparken.
 
Efter snorklingen tog vi nattbussen från Mombasa till Nairobi. Efter att svettats dag som natt i Mombasa så kom vi till ett riktigt råset Narobi. När vi kom dit så satt vi kvar i bussen tills solen dök upp så vi vågade oss ut på "Nairobberrys" gator. Efter några timmar så kom en student från Murangas teachers college som varit utbytesstudent på Högskolan i Borås och mötte upp oss. Vi åkte till Nairobis Nationalmuseum med henne, ett ställe som hon själv inte hade besökt tidigare. Jag (Sebastian) är inte speciellt förtjust i Museum, men två bilder knäppte jag allt.
 

 
Här är den första bilden jag tog. Margaret och Viktoria framför lite uppstoppade djur på Museet.
 
 
Andra bilden. Finns också en film som extramaterial för er som vill se. På museet fanns massa kläder, tavlor, uppstoppade djur, en ormpark och massa historia om Kenya. Efter rundvandringen sa vi hejdå till Margaret och tog en Matatu tillbaka till Colleget. En resa som var allt annat än trevlig... Det tog 2 timmar innan den blev full och kunde köra. Sedan var föraren G A L E N (och eventuellt hög/berusad. Han körde om på vilken sida som helst, oavsett om det var bilar eller människor i  vägen. Folk och bilar fick flytta på sig bäst de ville. Men vi kom som sagt hem med livet i behåll.
 

 
 
Tuk Tuk resa i Malindi. Viktoria blev alldeles till sig av videon ;)
 
Imorgon sätter vi på oss blåkläderna igen och börjar harva i examensarbetet igen vilket vi faktiskt har saknat lite, SKB.
 

Malindi häng

Dagarna i Malindi flyter på. Mest ligger vi vid stranden, solar och bara njuter av lugnet. Vi får frukost på vår egen veranda på morgonen och vi har en pool mellan stugorna som man är 6 rum och dela på. Den passar vi alltid på och bada lite i på eftermiddagen. Viktoria har även varit ute och paddlat lite kanot.

 
Viktoria ute med kanoten.
 
Varsin öl i baren på hotellet.

I förgår morse steg Viktoria upp klockan 05.15 på morgonen och gick ner och la sig i en solstol på stranden för att se soluppgången. Exakt 06.00 gick den upp! Sen blev det en långpromenad på stranden innan hon gick tillbaka till sängs och sov en timme till innan frukost.

I väntan på solen...
 
Osså kom solen.

Idag tog vi en Tuk-Tuk till Watamu beach som ligger ca 2,5 mil söder ut. Tuk-tuk chafförerna blev överlyckliga när de fick sånna långkörningar med turister som de kan ta ett bra pris ifrån. Han som körde oss hem pussade pengarna han fick av oss J Stranden var riktigt fin, med klippor ute i vattnet som man kunde gå ut till medans det var lågvatten.

Utsikten från solstolen på Watamu beach.
 

Game fishing och iväg till Malindi för lite lyx.

Igår (Måndag) tog vi taxi tillsammans med Benke ner till Diani Beach, söder om Mombasa. På schemat stod fiske. Vi checkade in på hotellet och gjorde oss klara för en fyra timmars fiske tur på havet. Vilken grej det var!
 
En Koreansk båt i hamnen vid färjan.
 
På väg ut med fiskebåten.
 
Vi hade bara kommit en bit ut när vi fick se fåglar som flockade sig. När vi kom närmare såg vi att det kokade i vattnet av fisk, en del riktigt stora som hoppade över vattenytan. Tyvärr hade vi dock ingen tur här och begav oss vidare ut på djupt vatten för att fånga de stora baddarna. Benke var en perfekt person att ha med sig ut på en fisketur. Han älskade fiske och hade gjort mycket i sitt liv som han berättade om. Många intressanta historier att lyssna på och prata om medans vi väntade på fisken. När vi sitter där i godan ro och pratar om ditten och datten smäller det plöttsligt till, alla flyger upp och vi hör hur linnan snabbt dras ut på ett av spöna. Förste man i fiskestolen blir Benke som sakta börja veva in. Efter en stund är han för trött i armarna och Sebastian få ta över och slutföra arbetet. Han vevar och vevar och få kämpa en stund, snart har vi en 15 kilos Durado i båten. Lyckan är total!
 
En stund senare få vi napp igen och denna gången är det Viktorias tur att inta fiskestolen. Denna gången var fisken lite lättare och Viktoria lyckas själv veva in fisken. Whohoo! Andra Duradon i båten.
 
Benke sitter redo att börja jobba.
 
Sebastian kämpar.
Äntligen var den upppe!
 
Viktoria kämpar.
 
Äntligen uppe!
 
När vi kom iland flockade sig folk runt oss och ville se vår fångst, som överlämnades till några Kenyaner som tog hand om dom. Vilken eftermiddag vi fick!
 
På stranden med vår båt i bakgrunden.
 
Och Viktoria med fisk och båt.
 
På kvällen gick vi på en restaurang som ligger nere i en grotta. Häftigt! Vi slog på stort och beställde tre rättes efter dagen fiskelycka.
 
Stjärnhimmel ovanför oss genom ett hål i taket.
 
Vi båda inne i restaurangen.
 
Tidigt på morgonen idag (Tisdag) steg vi upp och gjorde oss i ordning för att åka till Malindi som ligger ngra mil norr om Mombasa för att bo på lite finar hotell i några dagar. Och vilket hotell vi har fått tag på, LYXHOTELL med stora bokstäver. Malindi är känt för att här är mycket Italienare som semestrar och det märks. Vi är de enda ickeitalienarna på hotellet. Efter lite häng på stranden och vid poolerna avslutades kvällen med femrättes Italienskt på hotellets restaurang. Proppmätta går vi nu till sängs. God natt!
 
På väg ner till stranden.
 

Mombasa

Semestern är här för oss, en välbehövlig sådan. Vi bor på ett hotell i norra Mombasa som heter Breezes och ägs av Mr och Mrs Kiuru. Mr Kiuru är även chef för ett strandhotell som heter Travellers. Eftersom vårt hotell är billigare och ligger en bit från stranden så åker vi tuc tuc´s till Travellers hotell varje dag och ligger vid på deras strand och utnyttjar deras pool. Om vårt hotell är väldigt enkelt så är Travellers hotell desto lyxigare... Varje gång vi kommer dit så välkomnar vakterna oss och sedan blir vi eskorterade av de som arbetar på hotellet. Oftast vill de kolla i receptionen när vi kommer på morgonen om det är något speciellt bokat för oss från Mr Kiuru.
 
Här ligger vi och njuter hela dagarna!
 
Första natten här på hotellet var inte speciellt rolig. Självklart så gick strömmen (som vanligt) så AC:n slutade att fungera. T.I.A (this is africa). Här är betydligt mycket varmare än vad det är "hemma" på collaget. Men så ligger ju också det området på ca 2000 m havet. Så första natten här va inte speciellt trevlig och vi höll på att kvävas av varmen. Lägg därtill att vi fått ett rum som ligger precis jämte restaurangens burar för djuren som de ska tillaga. Där finns bland annat en get, tuppar och hönor. Tuppen börjar även här att gala vid 2 på natten och det går inte att stänga våra fönster så vi blev sömlösa i stort sett hela natten. Men dagen efter va strömmen tillbaka så nu sover vi bättre.
 
Våt hotellrum med en utslagen Viktoria efter natten från helvetet. Fortfarande ingen ström = AC.
 
 Igår tog två av killarna som jobbar på vårat hotell med oss till en club i en ort norr om där vi bor. Vi drack lite öl och tjötade. Och som bonus kom det även strippor och uppträdde framåt småtimmarna!! :)
 
När vi kom till Travellers imorse och var påväg till våra solstolar så kom en boll flygandes från poolen. En tatuerad kille och en tjej står i vattnet och killen ropar till mig, 3-0 to Swedeeen! Vi har inte träffat någon annan svensk här i Mombasa så det blev naturligt att vi började prata. Vi kom in på det ena och det andra, så det slutade med att vi bestämde oss för att vi följer med honom ner till Diani beach imorgon, tar in på ett hotell och åker sedan ut på fiske. Förhoppningsvis så drar vi upp en hundra kilos Blue Marlin om vi har tur. Efter det blir det restaurang besök på Ali baba, en restaurang som vi har hört mycket bra om :D
 
Vi kommer dock bara stanna i Diani beach en natt för efter det har vi bokat in oss på ett lite finare hotell i Malindi. Där stannar vi lite längre, tisdag till söndag. Efter det så blir det till  att resa tillbaka till Collaget. Eller vi får la se om vi får smak för att stanna kvar här på kusten lite till för som det känns nu så vill vi inte åka härifrån!
 
God King Fish till lunch på strandresaurangen på Travellers.
 
Varsin pizza efter en lång dag i solen.