Mombasa

Semestern är här för oss, en välbehövlig sådan. Vi bor på ett hotell i norra Mombasa som heter Breezes och ägs av Mr och Mrs Kiuru. Mr Kiuru är även chef för ett strandhotell som heter Travellers. Eftersom vårt hotell är billigare och ligger en bit från stranden så åker vi tuc tuc´s till Travellers hotell varje dag och ligger vid på deras strand och utnyttjar deras pool. Om vårt hotell är väldigt enkelt så är Travellers hotell desto lyxigare... Varje gång vi kommer dit så välkomnar vakterna oss och sedan blir vi eskorterade av de som arbetar på hotellet. Oftast vill de kolla i receptionen när vi kommer på morgonen om det är något speciellt bokat för oss från Mr Kiuru.
 
Här ligger vi och njuter hela dagarna!
 
Första natten här på hotellet var inte speciellt rolig. Självklart så gick strömmen (som vanligt) så AC:n slutade att fungera. T.I.A (this is africa). Här är betydligt mycket varmare än vad det är "hemma" på collaget. Men så ligger ju också det området på ca 2000 m havet. Så första natten här va inte speciellt trevlig och vi höll på att kvävas av varmen. Lägg därtill att vi fått ett rum som ligger precis jämte restaurangens burar för djuren som de ska tillaga. Där finns bland annat en get, tuppar och hönor. Tuppen börjar även här att gala vid 2 på natten och det går inte att stänga våra fönster så vi blev sömlösa i stort sett hela natten. Men dagen efter va strömmen tillbaka så nu sover vi bättre.
 
Våt hotellrum med en utslagen Viktoria efter natten från helvetet. Fortfarande ingen ström = AC.
 
 Igår tog två av killarna som jobbar på vårat hotell med oss till en club i en ort norr om där vi bor. Vi drack lite öl och tjötade. Och som bonus kom det även strippor och uppträdde framåt småtimmarna!! :)
 
När vi kom till Travellers imorse och var påväg till våra solstolar så kom en boll flygandes från poolen. En tatuerad kille och en tjej står i vattnet och killen ropar till mig, 3-0 to Swedeeen! Vi har inte träffat någon annan svensk här i Mombasa så det blev naturligt att vi började prata. Vi kom in på det ena och det andra, så det slutade med att vi bestämde oss för att vi följer med honom ner till Diani beach imorgon, tar in på ett hotell och åker sedan ut på fiske. Förhoppningsvis så drar vi upp en hundra kilos Blue Marlin om vi har tur. Efter det blir det restaurang besök på Ali baba, en restaurang som vi har hört mycket bra om :D
 
Vi kommer dock bara stanna i Diani beach en natt för efter det har vi bokat in oss på ett lite finare hotell i Malindi. Där stannar vi lite längre, tisdag till söndag. Efter det så blir det till  att resa tillbaka till Collaget. Eller vi får la se om vi får smak för att stanna kvar här på kusten lite till för som det känns nu så vill vi inte åka härifrån!
 
God King Fish till lunch på strandresaurangen på Travellers.
 
Varsin pizza efter en lång dag i solen.
 

Kommentarer :

#1: Sebastian

Kul att Viktoria tykte att stripporna va en bonus. :)

skriven

Kommentera inlägget här :