Helgens bravader

Planen inför helgen var glasklar. Här skulle det skrivas C-uppsats! Nu j-la!
Helgen firades in med ett hejdundrande åskväder ute med blixtrar var och varannan sekund och ösregn i timmar. Så när Lördagen kom hade vi ingen ström och var utan ström hela dagen. Eftesom våra datorer klara sig typ två minuter utan ström blev det inte något skrivande. Istället låg vi i mörkret med varsin pannlampa och läste bok. På eftermiddan var vi inne en runda i Thika och tittade på fotboll på en pub för att ha något att göra. Gud vad man är beroende av ström! 
 
Viktoria ligger i mörkret och läser Karen Blixen - Out of Africa
 
Men igår Söndag kunde vi äntligen få börja skriva. Tagenterna glödde på datorerna :)
Tog en lite paus på eftermiddagen och gick till en by en bit in i buschen för att besöka en marknad. Här kan man säga att vi blev uttittade. De var nog inte vana vid att se Mazungus där ute på småvägarna. Vuxna till och med skrattade hör när de såg oss och när vi gick runt på marknaden hade vi en skock ungar efter oss.
 
Tog en bild på vägen till marknaden.
 
Vi har en kvinna som hjälper oss med städningen och tvättningen av våra kläder. Lyxigt. Hon tvättar dock inte våra underkläder, vilket vi få göra själva. Vilket arbete det är! Hur jobbigt som helst och då är det BARA lite underkläder. Fattar inte hur hon orkar tvätta alla våra kläder.
 
Sebastian tvättar. Man är ju inte gjord för att stå dubbelvikt direkt :)
 
Och tillsist en film från en förskola.

Kommentera inlägget här :