Safari!!

Vi har nu varit iväg på vår första safari. Vilken upplevelse!!
Redan innan vi kom in i själva reservatet kunde vi se gnu, antiloper och giraffer! Vi blev väldigt imponerade. Särskilt av girafferna. Helt plötsligt stod de bara där och vi drog förbi i hundra blås på en liten gropig grusväg.
 
Efter flera timmars resa varav den sista på en extremt dålig grusväg kom vi väl omskakade fram. När vi hade instalerat oss i våra tält och ätit lite lunch bar det iväg ut på safari i reservatet. Direkt såg vi flera djur, de var överallt! När vi bara körde förbi de första elefanterna vi såg blev man lite förvånad, men sen visade det sig att de fanns också överallt och vi kunde komma riktigt nära dem, ca 10 meter. Det är en riktigt mäktig känsla. När vi stannade till vi ett ställe sa guiden "there is a lion". Vi tittade oss omkring men kunde inte se något. "There" sa han då och pekade precis intill bilen och ja, där låg ett stort lejon och sov. Vi var ute i några timmar och åkte runt och såg flera lejon, elefanter, zebror, giraffer, strutsar, gnu, antilop osv. Och en gepard! Jätte nära!! Ca 5-7 meter. Trötta och utmattade och med lite solbränna i ansiktet, åkte vi sen tillbaka till vårt camp för att äta och sova.
 
 
Dagen där på blev det lite ändrade planer. Vi struntade i att ta en runda till i reservatet och åkte istället iväg till en sjö för en liten båtfärd. En härlig upplevelse och vi fick se flodhästar och flera fåglar. Även dessa på ca 10 meters avstånd och då säger vår guide, "det här är världens mest aggresiva djur". Då kittlar det lite i magen. De är ganska stora. När vi kom i land åt vi där på en restaurang innan vi begav oss hemåt igen mot Collage.
 
 
 

Kommentarer :

#1: Mamma Sjögander

Vad härligt att se. Måste vara helt fantastiskt att se dessa djur live. Var rädda om er!

skriven
#2: Cajsa

Fantastiskt! Nu blir jag avis!!

skriven

Kommentera inlägget här :